Učitava se…

Dalmit

Dalmatinski Inovatori Tesla
Novosti

Nataša Pivačić Kusić

SKLOPIVA ČAŠA ZA JEDNOKRATNU UPORABU

Posude sa raznim napitcima prodaju se samostalno odnosno bez adekvatne čaše za ispijanje napitaka. U tom slučaju ljudi, ako nemaju neku čašu pri ruci, piju tako da naslone otvor posude na usta. Takav način ispijanja napitka je izrazito nehigijenski zbog uvijeta skladištenja i prodoje napitaka. Ovaj nedostatak se posebno javlja u prirodi, na izletu i putovanjima, a izrazito kada više osoba ispija iz iste posude. To se riješava uporabom sklopivih čaša, pakovane u posebne vrečice, koje se učvrste na stijenku posude a koriste u svim situacijama koje zahtjevaju jednokratnu uporaba čaše (u prirodi, ispijanje napitka iz automata, pri situaciji jedna posuda sa napitkom – više osoba i sl.).

Sastoji se od dva dijela: plašta i dna spojeni ljepljenjem. Na plaštu su izvedena dva uzdužna udubljenja, a na dnu jedno po sredini. Oko njih se «lomi» plašt i dno pa je debljinu čaše u sklopljenom stanju minimalna. Laganim pritiskom prstiju čaša se otvara i spremna je za uporabu. Vrh plašta je zadebljan radi ugodnijeg ispijanja tekučine i veće čvrstoće čaše. Čaša se izrađuje od vodootpornog materijala, ali zbog kratke i jednokratne uporabe ne pretjerane zahtjevnosti, a koji udovoljava uvijete prehrambene ambalaže.

Za sve situacije jednokratne uporabe čaše (u prirodi, ispijanje napitka iz automata, pri situaciji jedna posuda sa napitkom – više osoba i sl.). Mogučnost iskorištavanja vanjske površine plašta za reklamne i druge poruke. Higijenskog pakovanja 1 ili više čaša samostalno ili kao sastavni dio posude sa napitkom (broj čaša i veličina ovisi o obimu i vrsti napitka u posudi).

Higijensko ispijanje napitaka. Niska cijena po jedinici proizvoda. Izrada od ekološki prihvatljivih materijala. Mogučnost iskorištavanja vanjske površine plašta za reklamne i druge poruke.