Učitava se…

Dalmit

Dalmatinski Inovatori Tesla
Novosti

Hrvatska zajednica inovatora na IHM – Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu

Temeljem dugogodišnje suradnje Hrvatska obrtnička komora, kao nacionalni izlagač, omogućila nam je i ove godine nastup na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu IHM koji se održao od 8. do 12. ožujka 2023. godine.

Radi se o najvećem obrtničkom sajmu u svijetu na kojem izlaže više od 1.000 izlagača iz preko 60 država svijeta, a mjesto je prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni više od dvadeset i pet godina. Sajam je ove godine posjetilo više od 100.000 posjetitelja.
Nakon svima poznatih problema s epidemijom korona virusa i neodržavanja važnih sajmova u Europi, sajam u Münchenu ponovno je okupio poduzetnike i korisnike njihovih usluga na jednom mjestu, u srcu Europe.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2023. godine održavala se u 6 moderno opremljenih paviljona paralelno sa sajmom „GARTEN MŰNCHEN 2023.“, na površini izlaganja od 76.000 m2 koja je obuhvaćala tematske grupe: „TEHNIKA I TRANSPORT“, „GRADNJA I MODERNIZACIJA“, „STANOVANJE I UREĐENJE“, „OBRTNIŠTVO I MALO PODUZETNIŠTVO KAO GENERATOR RAZVOJA GOSPODARSTVA“.

Na zasebnom prostoru u okviru štanda HOK-a Hrvatska zajednica inovatora predstavila je 3 svoje članice. Svoje inovativne proizvode izložile su tvrtke „PIP“ d.o.o. iz Pisarovine, „Jeltom“ d.o.o. iz Zagreba i „Fema“ d.o.o. iz Gospića. S obzirom na to da su izloženi proizvodi izazvali interes kako posjetitelja, tako i lokalne gospodarske zajednice, realno je očekivati iskorak istih na nova tržišta.

Odgovori