Učitava se…

Dalmit

Dalmatinski Inovatori Tesla
Novosti

Dalmit – Inovacije

Sprava za dodirivanje površina štiti od prenošenja zaraznih bolesti Budući da je sprava u obliku privjeska za ključeve, moguća je njezina uporaba u svakom trenutku
Piše: Ljubica Vuk Objavljeno: 08. listopad 2021. 13:08
Hrvatski inovatori ostvarili su odlične rezultate na 6. međunarodnom sajmu inovacija ISIF 2021. u Istanbulu, izvijestili su krajem rujna iz Udruge inovatora Hrvatske.

Među onima koji su postigli značajan uspjeh na tom sajmu su i članovi udruge Dalmatinski inovatori Tesla – DALMIT Jadran Pivačić, mag. ing. aedif., i Ivica Pivačić, dipl. ing. koji su osvojili brončanu medalju za inovaciju “Sprava za dodirivanje površina”.

Ranije su također nagrađivani za ovu inovaciju. Tako su 2020. osvojili srebrnu medalju na natječaju “Inventions Vs Corona”, koji je raspisala Međunarodna federacija asocijacija inovatora IFIA pozivajući inovatore na doprinos u borbi protiv COVID-a 19.

Govoreći o svojoj inovaciji, Jadran i Ivica Pivačić kazuju kako su brojne tipke različitih uređaja izložene direktnom kontaktu prstima velikog broja osoba što predstavlja značajnu opasnost prenošenja zaraznih bolesti poput aktualne COVID-19.
Velik je broj takvih uređaja koji imaju tipke koje moramo dodirivati, poput bankomata, samouslužnih aparata, POS uređaja, parlafona, dizala, parkirnih uređaja, mobitela i sl.

Sprava za dodirivanje površina inovatora Jadrana i Ivice Pivačića

Odgovori